Dakservice Zuid-Holland

Logo Dakservice Zuid Holland

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie door Dakservice Zuid-Holland

Als u een verouderde schoorsteen heeft die eigenlijk aan vervanging toe is een schoorsteen renovatie meestal de beste oplossing. Met een gerenoveerde schoorsteen kunt u verdere problemen voorkomen voordat u het bestaande schoorsteenkanaal weer in gebruik gaat nemen. Dakservice Zuid-Holland kan u prima van dienst zijn met het renoveren van uw schoorsteen. Wij doen dit veilig en duurzaam!

Omdat een rookkanaal zich op het hoogste punt van uw woning bevindt, wordt deze altijd blootgesteld aan het wisselende Nederlandse klimaat. De stenen en het voegwerk worden dan ook aangetast door regen, wind, hagel en sneeuw. Ook alg en mos krijgen volop de kans om te groeien en uw schoorsteen aan te tasten. Dakservice Zuid-Holland kan u helpen hoe deze problemen te minimaliseren en indien noodzakelijk een goede schoorsteen renovatie uit te voeren!

24/7 Spoedlijn

085-060 2305

Vraag gratis, een vrijblijvende, offerte aan

Betaalbare oplossingen

Om een betaalbare oplossing te zoeken in plaats van de gehele schoorsteen te laten renoveren hebben wij de volgende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u altijd kiezen voor een volledige renovatie of een deel van uw schoorsteen te renoveren. Informeert u vrijblijvend bij Dakservice Zuid-Holland wat voor u de meest geschikte optie zal zijn!

Wat bepaalt de prijs van de schoorsteen renovatie?

Als u last heeft van een lekkage en u denkt dat het bij uw schoorsteen vandaan komt dan is het verstandig deze te laten inspecteren. Door het laten inspecteren van je schoorsteen op je dak komt de oplossing sneller in beeld net zoals de prijs voor het opknappen van uw oude schoorsteen. Dakservice Zuid-Holland kan deze inspectie kosteloos voor u uitvoeren. Maar wat bepaalt nu eigenlijk de uiteindelijke prijs om je schoorsteen te laten renoveren? Dakservice Zuid-Holland heeft de meest voorkomende oorzaken voor u op een rijtje gezet. 

Schoorsteen repareren en loodloketten vervangen

Het belangrijkste gedeelte van een nieuwe of bestaande schoorsteen op je platte dak of schuine dak zijn de aansluitingen rondom de schoorsteen. Deze aansluitingen zijn in de meeste gevallen van lood. Dit lood zorgt voor een waterdichte afsluiting rondom de schoorsteen die jaren lang mee zal gaan. Bij gebreken zoals scheuren in je lood of het loslaten uit het voegwerk zal onze dakdekker u vertellen dat de loodloketten vervangen moeten worden. Dakservice Zuid-Holland kan deze reparatie betaalbaar voor u uitvoeren.

Cementplaat vervangen bovenop schoorsteen

Bovenop de schoorsteen bevindt zich een cementplaat. Deze cementplaat, ook wel mortellaag genoemd, houdt de 4 muren van de schoorsteen bij elkaar. Door onze verschillende weersinvloeden krijgt deze cementplaat erg veel te verduren en wil nog wel eens gaan scheuren. Door de scheuren en het poreus worden van de plaat kan er lekkage ontstaan. Als deze gebreken voorkomen dan zal de cementplaat op de schoorsteen hersteld moeten worden of zelfs opnieuw moeten worden neergelegd. Ook hiervoor kunt u vanzelfsprekend Dakservice Zuid-Holland inschakelen!

Schoorsteen repareren voeg- en metselwerk

Door de soms slechte weersomstandigheden krijgt het voeg- en metselwerk van de schoorsteen het zwaar te verduren. Hierdoor worden de bakstenen en voegen poreus en kan er lekkage ontstaan een uw schoorsteen. De dakdekker kan de lekkage aan de schoorsteen repareren en zal dan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Losse bakstenen vernieuwen
  • Lood vervangen
  • Compleet nieuw metselen en voegen van de schoorsteen

Informeert u geheel vrijblijvend voor uw opties betreffende uw schoorsteen reparatie of renovatie. Onze dakspecialisten helpen u graag gedetailleerd verder voor de beste optie voor uw schoorsteen!

Bel ons nu