Dakservice Zuid-Holland

Logo Dakservice Zuid Holland

Lekkage?

Daklekkage: oorzaken & oplossingen

Een daklekkage herstellen is niet zo moeilijk voor de dakexperts van Dakservice Zuid-Holland, het opsporen ervan is vaak heel wat lastiger. Heb je last van een lek? Pak het dan zo snel mogelijk aan. Water kan enorme schade aanrichten aan de constructie van je dak. Hoe je een daklekkage herkent, wat de oorzaken zijn en hoe je het best oplost, dat ontdek je hier.

Bovendien is een dakherstelling niet altijd de beste oplossing. In vele gevallen is een dakrenovatie een beter idee. Een lek komt immers meestal niet alleen… Vraagt u vrijblijvend om correct advies van Dakservice Zuid-Holland en indien de lekkage al gevorderd is belt u dan direct met onze spoedafdeling zodat we verder schade samen kunnen voorkomen! Dakservice Zuid-Holland is u graag van dienst!

24/7 Spoedlijn

085-060 2305

Daklekkage? Laat ons u helpen:

Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

Een lek in het dak is een vervelend probleem en vaak kom je er pas achter als het al heel wat schade heeft aangericht. Lekken ontstaan erg vaak in de buurt van leidingen, dakgoten, afvoeren en hoeken. Deze zwakke plekken op het dak verdienen extra aandacht. De meest voorkomende oorzaken van daklekkage zullen we hieronder voor u uiteenzetten.

Pannendak

Kapotte dakpannen, dakpannen die niet mooi aansluiten of scheuren in dakpannen zijn een mogelijke oorzaak van een lek in een schuin dak. Bij een schuin dak is een lek opsporen van binnenuit niet eenvoudig. Het lek kan immers op een heel andere plaats zitten dan daar waar het vocht zich manifesteert. Als het dak ook nog eens mooi afgetimmerd en geïsoleerd is, dan geeft dit zeker een vertekend beeld. Het dakbeschot, de isolatie en plafonds kunnen het water lange tijd vasthouden vooraleer de gevolgen zichtbaar zijn. Lekkages vind je dan zelden terug op dezelfde plek als binnen. Vraag Dakservice Zuid-Holland om een dakinspectie wanneer u twijfelt over de staat van uw dak!

Plat dak

Ook een plat dak is vatbaar voor daklekkage. Als er bij een plat dak niet gezorgd wordt voor een goede afvoer van regenwater, is de kans groot dat er veel water blijft staan. Bitumen of roofing krijgt het zwaar te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Vocht, vorst en ongewenste plantgroei wringt zich tussen de naden waardoor lekkage kan ontstaan. Ook uitgedroogd bitumen leidt tot scheuren. Dakservice Zuid-Holland kan u helpen om de actuele staat van uw dak snel en goed in kaart te brengen middels een kosteloze en vrijblijvende dakinspectie!

Daklood

Een andere oorzaak van daklekkages is het daklood bij schoorstenen en dakkapellen. De randen zijn beschadigd of het daklood loopt niet meer mooi over waardoor vochtinsijpeling ontstaat. Dit kan tot gevolg hebben dat een daklekkage zal volgen. Goed dakonderhoud kan u deze problemen doen voorkomen. Dakservice Zuid-Holland biedt hiervoor duurzame oplossingen. Bel ons vrijblijvend!

Dakgoot

Verstopte dakgoten kunnen voor veel ellende zorgen. Door bladeren en vuil in het najaar kunnen deze verstopt raken. In combinatie met regen kan dat leiden tot lekken. Dat kan je eenvoudig voorkomen dat de dakgoot regelmatig schoon te maken. Vooral in het najaar is het van belang dat bladeren en vuil verwijderd worden om problemen te voorkomen. Ook hier kan goed dakonderhoud door Dakservice Zuid-Holland u helpen deze problemen te voorkomen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met onze dakspecialisten op!

Hoe kan daklekkage verholpen worden?

De oplossing is uiteraard afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Kapotte dakpannen of dakpannen die niet mooi aansluiten worden meestal gewoon vervangen. Ook problemen met daklood zijn eenvoudig op te lossen door het beschadigde daklood te vervangen. Een lek in een plat dak wordt meestal opgelost door het aanbrengen van vloeibare dakbedekking. Deze wordt aangebracht op de bitumen dakbedekking en vormt een goede en snelle noodoplossing. Dakservice Zuid-Holland weet exact waar de risico’s liggen en hoe deze verholpen kunnen worden. Doet u vrijblijvend een beroep op onze dakexperts!

Dakrenovatie

Een lek in het dak kan je in eerste instantie oplossen door het dak plaatselijk te repareren. Toch kan het soms beter zijn om te kiezen voor een dakrenovatie. Een lek komt meestal niet alleen en is vaak een teken dat er mogelijk nog meer problemen zitten aan te komen. Dakservice Zuid-Holland kan u van dienst zijn om de juiste keuze te maken. Een dakrenovatie gaat verder dan een dakreparatie. In eerste instantie houdt een dakrenovatie het vervangen van de dakbedekking in. Tijdens een dakinspectie kunnen onze ervaren dakdekkers exact inschatten of een dakreparatie voldoende zal zijn of dat een dakrenovatie noodzakelijk is. Komt u vrijblijvend met onze dakexperts in contact!

Bel ons nu